Popgala i Latikberg 1965.
Latikberg, var låg den byn? Ingen visste det direkt men grabbarna packade en lånad WV-buss och åkte när dagen var inne.
Färden gick mot Vilhelmina och vid en skylt pekandes åt vänster stod det Ulvoberg 31 km. Där svängde man av och skulle gena genom skogen mot Latikberg som någon visste låg på andra sidan Vilhelmina.
I Ulvoberg stoppades färden av en bestämd skylt som deklarerade att "HÄR SLUTAR ALLMÄN VÄG". WV-bussen kallades för "ESMERALDA", varför vet ingen och vem som körde har grabbarna ingen aning om.
Men det spelade ingen roll för det blev fel väg i alla fall. Det läckte ordentligt genom ena bakdörren så snön utanför yrde in i bussen. Brrr…det var kallt ute. Motorn verkade inte tåla snön.
Den hostade lite då och då så föraren fick gå ut och ta bort den snö som täppt till luftintaget till maskineriet. Efter en lång kall resa kom The Bonnets i alla fall fram till Latikberg, en plats som vägverket glömt sätta ut på kartan.
Först spelade The Speachers och sen var det The Bonnets tur.
Det hade samlats en del ungdomar på dansgolvet framför scénen. Grabbarna kände igen dom flesta i publiken. Det var tydligen bara bussarna från Storuman med omnejd som hittat fram till den gömda byn.
The Bonnets gjorde ett bra framträdande. Det första framträdandet där brudarna skrek av förtjusning när dom fem tjusiga grabbarna sjöng deras favoritlåt. Att brudarna skrek kanske var en överdrift men en av bilderna tagna under The Bonnets framträdande visar tydligt hur Carina Stenvall från Stensele gallskriker under showen.
Efteråt fick Sören höra att en flicka i publiken av misstag hade fått en pinnkam instucken i midjan framme vid scénen. Det förklarade skriket…Det svenska popundret Tages låg på tio i topp med låten "Sleep little girl" och skulle framträda efter The Bonnets.
Det var en syn för livet när dom anlände med en ambulanscheva och släp. Ingen har nå´nsin sett grabbarna i The Bonnets ha större ögon än vid det tillfället. Tommy Blom och dom andra i Tages sprang och gömde sig i logen bakom scénen direkt. Man hade ju med sig "roadies" eller "råddare" som man säger idag. Tages drog igång första låten och ingen kände igen den.
Man hade som sagt ännu bara en hit och det var den man kommit till Latikberg för att spela. Alla andra låtar kändes som utfyllnad. Sören och Sölve kunde snabbt konstatera att dom hade svårt att stämma sina gitarrer.
När äntligen "sleep little girl" kom så lät sologitarren falsk. Stämningen var alltså inte på topp den kvällen. Det blev en liten avslagen sorti. Om några brudar ändå försökte storma scénen så var det ingen som såg det i alla fall.
The Bonnets hade logen mitt emot Tages. Tommy Blom och Göran Lagerberg var inte sams precis. Man käftade och nästan småslogs i logen. Rune och dom andra tyckte det såg fördjävligt ut.
Eller man kanske skulle smådjävlas med varandra innan ett uppträdande för att det skulle höja adrenalinnivån i låtarna. Sån´a saker visste man inget om uppe i västerbotten så grabbarna tog inte efter. Alla utom Jacob....
Vi vill passa på att tacka Sören och grabbarna för att vi fått använda texten och bilderna på vår sida. Gå gärna in på deras hemsida och läs mer om The Bonnets och titta på andra bilder.